||||||||The Foundry in Vauxhall, south London|The zigzagging roofline of the new extension echoes the factory’s original look|The layout includes smaller open-plan offices alongside communal facilities|New materials – concrete and timber – contrast with patinated brickwork|Architecture 00 collaborated with the Alliance for Inclusive Education to ensure the building’s accessibility|A deck with mesh fencing provides secure outside space; there are also publicly accessed roof terraces|Generous glazing on the ground floor is the material embodiment of the concept of an open, inclusive space||
19 May 2015

London’s finest: The Foundry by Architecture 00

Words by Dominic Lutyens

Editor’s picks

Flat Move enables new ways of flexible space planning

Chicago Jazz: HHF and Kwong Von Glinow complete Swiss Consulate in Chicago’s Hancock Tower

Sam Chermayeff Office and Brandlhuber+ reimagine the delicatessen in Berlin

Younger workers likely to change jobs if forced to work in-office every day

CDW Unlocked: 5 design highlights from the event

Research by Office Furniture Online reveals exactly what employees will miss most about WFH

Work Local: Eat Work Art launches Theatre Studios in collaboration with design consultant Max Keys

WonderGlass collaborates with Fondazione Berengo to announce Glass to Glass exhibition

Another Country, Mowat & Co and Ekkist reflect on how to create a healthier post-pandemic office

Instagram





Workplace | Design | Architecture