Thierry Cardineau|Thierry Cardineau|Thierry Cardineau|Thierry Cardineau|Thierry Cardineau|Thierry Cardineau|Thierry Cardineau|Thierry Cardineau|Thierry Cardineau|Thierry Cardineau||The staircase – created by cutting an enormous hole in the ceiling – is wide enough for informal meeting spaces|At the top of the main staircase a production screen can drop down for larger presentations|Flanking the lifts are two booths for private time that could easily go unnoticed|The area belonging to direct marketing specialists Elvis is home to picnic tables and astroturf|And there are garden sheds – seemingly a staple of the modern-day creative working environment|Front doors in a range of colours and textures form a ‘streetscape’|On the third floor a snug space is given over to Chesterfield sofas, rattan chairs and task seating|Pendant lamps are created by delicate strips of wood forming a bulb shape|Desks are arranged haphazardly rather than in regimented rows|The designers wanted to contrast the rough with the smooth – shown here with chipboard and polished tiles||
16 Mar 2011

Esprit de corps HQ by Interactive Space

Words by Helen Parton

Editor’s picks

Open House launches new film series touring London’s most interesting architecture

Christ & Gantenbein completes Lindt Home of Chocolate on Lake Zurich

Contemporary meets industrial in the offices of Loona by Studio 11

Snøhetta designs a world of plants for Georg Jensen

Reinventing tradition in a bright, minimal Berlin workspace

Enorme Studio revamps Madrid office for Xeito Investments

The Montana Free shelving system receives a vibrant update by Tekla Evelina Severin

Holloway Li create Joshua Tree-inspired co-working space at South London hotel

Practise what you preach: NJ+ Architects designs its own office in São Paulo

Instagram


Workplace | Design | Architecture