|||||||||The building was constructed as a warehouse for a local winemaker|The warehouse was in an extreme sense of disrepair when Quadrangle took on the project|Quadrangle added the “60” super graphic to increase the building’s presence on Liberty Street|The circulation core incorporates Corten steel, which has an aged feel but is distinct from the original structure|The extension features opaque, translucent and transparent glass to allow as much natural light in without compromising on privacy|The addition uses existing brickwork as its back wall|The lobby includes a map of Toronto at the end of the nineteenth century when the warehouse was built|The office space benefits from the warehouse’s high ceilings and wood support structure||
20 Jan 2015

Quadrangle revamps Toronto warehouse c1898

Words by

Category: Architecture

Editor’s picks

Arper launches new table collection designed by Doshi Levien

Digital Material Hub Renée Materials is on a mission to reduce waste and boost creativity

Office noise: The UK’s productivity pitfall

New community space designed by Artefact opens in North London

Novocastrian launches new lighting collection inspired by Britain’s railways

Mosaic Factory’s latest Tile Collection merges contemporary art and traditional craft

Roche Bobois launches new designs for the home workspace

Cameron Design House launches its first furniture collection

Lara Bohinc’s Utopia unveiled at Design Miami

Interiors

New community space designed by Artefact opens in North London

TR Studio merges wellness and art in its latest project for Reform Athletica

Locke opens its first Swiss aparthotel with interiors designed by Sella

Note Design Studio creates Scandi-inspired showroom for Tarkett

HTA unveils new office space in Hackney Wick

Art Nouveau meets brutalism in this latest offering of The Hoxton Berlin

Silver Linings: The latest TOG workplace takes inspiration from London’s historic Silver Vaults

Silversquare Guillemins coworking space in Liège, Belgium embodies a mix of art and craft

London’s Oxford Street Evolution: The Parcels Building’s transformative interiors designed by Piercy&Co

Instagram





OnOffice | Design at Work