Luis Fonseca|Luis Fonseca|Ivan Brodey|Ivan Brodey|Luis Fonseca|Luis Fonseca|Luis Fonseca|Luis Fonseca|Ivan Brodey||A-lab’s sublime ‘groundscraper’ for Statoil basks in the Norwegian sun|Connecting bridges sprout from the tower to all corners of the office|The ‘communications tower’ is the hub of the central atrium space|Only 30% of the facade is glazed, to shade interiors from the sun|The curving glass roof can withstand a 3m blanket of snow|The stairs are so popular with staff that no one bothers with the lifts|The chilly fjord surrounding the building|All-white workspaces match the exterior and put the focus on the view|Oak-clad walkways contrast the futuristic aluminium and glass||
10 Oct 2013

A-Lab’s super stack for Statoil

Words by James McLachlan

Editor’s picks

Reinventing tradition in a bright, minimal Berlin workspace

Enorme Studio revamps Madrid office for Xeito Investments

The Montana Free shelving system receives a vibrant update by Tekla Evelina Severin

Holloway Li create Joshua Tree-inspired co-working space at South London hotel

Practise what you preach: NJ+ Architects designs its own office in São Paulo

USM debut their Haller collection on BIMobject

Arper unveils new collections at London Design Festival

Snøhetta completes verdant, timber office project in Austria

Universal Design Studio designs guest rooms at Villa Copenhagen

Instagram


Workplace | Design | Architecture