||||||The dynamic structure juxtaposes the smooth curve of the main building with an angular, jutting ‘prow’|The layers of the buildings are clad in vertical bands of wood on the lower level and anodised aluminium above|The few windows within the wooden ribbon are fronted by swivelling slats|The end of the wooden ‘ribbon’ cantilevers out over the entrance, its oblique form recalling the stripped-back structure of the prow of a ship|Crescent-shaped skylights in the double-height lobby’s ceiling are spaced at irregular intervals to create shifting patterns of natural light||
14 Jan 2015

Centre de Congrès à Mons by Studio Libeskind

Words by Miranda Fitzgerald

Editor’s picks

Reinventing tradition in a bright, minimal Berlin workspace

Enorme Studio revamps Madrid office for Xeito Investments

The Montana Free shelving system receives a vibrant update by Tekla Evelina Severin

A new interior design platform for revolutionary projects

Holloway Li create Joshua Tree-inspired co-working space at South London hotel

Practise what you preach: NJ+ Architects designs its own office in São Paulo

USM debut their Haller collection on BIMobject

Arper unveils new collections at London Design Festival

Snøhetta completes verdant, timber office project in Austria

Instagram


Workplace | Design | Architecture