|||||||||A former sock factory is now Stantec’s workspace|The reception area sits on the ground floor inside the new, double height void. Timber slatted screens made of reclaimed wood define the space|The ‘war room’ on the first floor is where meetings and design charettes take place. Reclaimed chalk board from a local school is used for brainstorming|A new staircase was added to encourage more social interaction. Services run through the raised floor, visible through glass fascias|The ‘green zone’ holds services such as printing, washrooms and tea points|The open-plan work zone has plenty of natural light and simple Teknion work stations|Bespoke cabinetry in the café, with a sunken floor that exposes the original timber boards|The building’s previous incarnation as a sock factory||
20 Jan 2010

Stantec revamps its Toronto HQ

Words by Elizabeth Choppin

Editor’s picks

This design-led collection creates a sanctuary wherever you are

Buckley Gray Yeoman breathe new life into an 80s office building in Clerkenwell

From the Archive: Studio Edwards insert steel-framed pods into warehouse office

Mustafa Afsaroglu of TS-DS studio on the future of homeworking

Style your workspace with these modern rugs

Ste. Marie’s Onni Group HQ prioritises movement and flexibility

Open Society Foundations’ new workspace focuses on a holistic approach to wellbeing

From the Archive: A look inside Louis Poulsen’s Copenhagen headquarters

Workplace providers must do more to support tenants in these difficult times

Instagram





Workplace | Design | Architecture