Didier Boy de la Tour|Didier Boy de la Tour|Didier Boy de la Tour|Didier Boy de la Tour|Didier Boy de la Tour||Shigeru Ban’s skeletal timber HQ for Swiss media company Tamedia|The glazing drops down to create glass balconies – leaving large voids open to the elements|Each spruce joint is made entirely from wood, with no steel reinforcements|A glass skin makes the timber skeleton visible from the outside|Recessed lighting further highlights the beams’ elegant form||
08 Nov 2013

Shigeru Ban’s timber skeleton for Tamedia, Zurich

Words by Hugh Metcalf

Editor’s picks

Living Objects: Adorno presents a new wave of Polish craft and design

Kengo Kuma and Caran d’Ache have reimagined the Varius pen into a work of Japanese art

House of Finn Juhl turns former fashion boutique into its new showroom

Good Measures launches design-conscious distancing signs

Open House launches new film series touring London’s most interesting architecture

Christ & Gantenbein completes Lindt Home of Chocolate on Lake Zurich

Contemporary meets industrial in the offices of Loona by Studio 11

Snøhetta designs a world of plants for Georg Jensen

Reinventing tradition in a bright, minimal Berlin workspace

Instagram


Workplace | Design | Architecture