Roland Halbe and Nicolas Borel|Roland Halbe and Nicolas Borel|Roland Halbe and Nicolas Borel|Roland Halbe and Nicolas Borel|Roland Halbe and Nicolas Borel|Roland Halbe and Nicolas Borel|Roland Halbe and Nicolas Borel|Roland Halbe and Nicolas Borel|Roland|Aimez-vous Le Cube? Jakob+Macfarlane’s mixed-use building makes no attempt to blend in|The building’s developer, Cardinal, occupies the two top floors of the cube, including its 360° balcony|Make mine an orangeade: the perforated facade blocks solar rays|The ‘meteor crater’ turns skywards to create a constant flow of air|Le Cube Orange ignores context in favour of something more thrilling|Manually operated blinds provide extra shade, and windows open to cross-ventilate the space|Clean lines and white walls to counteract all that ‘orangeness’|View from the void: office balconies overlook the Rhone|The south-east side of the building, its bubbling facade inspired by the river’s movement||
11 Apr 2011

Le Cube Orange: perforated box lands in Lyon

Words by James McLachlan

Editor’s picks

This design-led collection creates a sanctuary wherever you are

Buckley Gray Yeoman breathe new life into an 80s office building in Clerkenwell

From the Archive: Studio Edwards insert steel-framed pods into warehouse office

Mustafa Afsaroglu of TS-DS studio on the future of homeworking

Style your workspace with these modern rugs

Ste. Marie’s Onni Group HQ prioritises movement and flexibility

Open Society Foundations’ new workspace focuses on a holistic approach to wellbeing

From the Archive: A look inside Louis Poulsen’s Copenhagen headquarters

Workplace providers must do more to support tenants in these difficult times

Instagram





Workplace | Design | Architecture