||||||The metal facade with “gills” lit by LED bulbs stands out in the busy Broadway area of Sydney|The perforated aluminium panels rest, tilted and skewered, against the building – up to 16 metres away in certain parts|The name of the new department is spelt out in binary code punctured into the facade|The narrow atrium acts as a “crevasse” between the university campus and the southern CBD area|The panels shade the building from the sun and, in doing so, are estimated to bring about a 10 to 15% operational energy saving||

Editor’s picks

Open House launches new film series touring London’s most interesting architecture

Christ & Gantenbein completes Lindt Home of Chocolate on Lake Zurich

Contemporary meets industrial in the offices of Loona by Studio 11

Snøhetta designs a world of plants for Georg Jensen

Reinventing tradition in a bright, minimal Berlin workspace

Enorme Studio revamps Madrid office for Xeito Investments

The Montana Free shelving system receives a vibrant update by Tekla Evelina Severin

Holloway Li create Joshua Tree-inspired co-working space at South London hotel

Practise what you preach: NJ+ Architects designs its own office in São Paulo

Instagram


Workplace | Design | Architecture