||||||||||a new double-height glass-fronted reception area with a mezzanine-level exhibition space|The foyer showcases the four main building materials: timber, glass, steel and concrete|The concrete wall has been imprinted to mirror the grain in the Douglas fir shuttering of the entrance doors|Glass circles diffuse light through the stair|The strong diagnonal created by the stairwell contrasts with the grid-like shapes of the facade|The revamp marks a significant chapter in the Institution’s history: having been based in SW1 since 1926|The revamp marks a significant chapter in the Institution’s history: having been based in SW1 since 1926|There’s also workspace for 55 staff, a public conference centre, members’ facilities and a library|There’s also workspace for 55 staff, a public conference centre, members’ facilities and a library||
11 May 2015

Structural Engineers’ HQ by Hugh Broughton

Words by Helen Parton

Category: Interiors

Editor’s picks

Open Society Foundations’ new workspace focuses on a holistic approach to wellbeing

From the Archive: A look inside Louis Poulsen’s Copenhagen headquarters

Workplace providers must do more to support tenants in these difficult times

Studio Besau-Marguerre teams up with Vitra to design WorkLifeSpace in Hamburg’s Apartimentum

Tarkett’s iQ Surface adds to the creative flair of AD Spain’s Madrid office

The design-led hotels to bookmark for remote working in 2021

3 simple ways to stay connected to your coworkers while working from home

Pallavi Dean’s Roar studio puts wellness and digital features at the core of McKinsey & Company’s new office in Doha

Interesting Projects creates a colourful office space full of contrasts for creative agency in Bristol

Instagram





Workplace | Design | Architecture