Bernd Lederle/Archimedialab|Bernd Lederle/Archimedialab||||||||||The building looks radically different depending on the angle from which it’s viewed|An auditorium and viewing platform, facing the main plant, cantilevers 20 metres over the site|The coolest admin building for an incinerator plant you’ll ever see|Meeting room windows pierce the noise barrier – a little glimpse of the activity within|The auditorium, whose curved sides resemble a half- pipe skateboarding ramp|Criss-crossed gluelam beams rise up from the walls and across the ceiling|Some concrete surfaces have been left exposed, while, in contrast, others have been stained bright colours|A model of the site, made during the development stage of the project|The angular shape of the building is echoed in an informal seating area|Internal glass walls allow sunlight to penetrate deep into the building||
07 Dec 2009

ZMS Schwandorf HQ by Archimedialab

Words by James McLachlan

Editor’s picks

A modern co-working space centred around a village square concept

This design-led collection creates a sanctuary wherever you are

Buckley Gray Yeoman breathe new life into an 80s office building in Clerkenwell

From the Archive: Studio Edwards insert steel-framed pods into warehouse office

Mustafa Afsaroglu of TS-DS studio on the future of homeworking

Style your workspace with these modern rugs

Ste. Marie’s Onni Group HQ prioritises movement and flexibility

Open Society Foundations’ new workspace focuses on a holistic approach to wellbeing

From the Archive: A look inside Louis Poulsen’s Copenhagen headquarters

Instagram





Workplace | Design | Architecture