Dennis Gilbert|Dennis Gilbert|Dennis Gilbert||||||The contemporary embassy sits alongside the Ambassador’s Residence, built in 1902|View out to the Bay of Algiers from the residence, with the curved facade of the new embassy to the left|The twisted timber fins, each six metres high, reduce solar gain on the southern facade|The interior combines fair-faced concrete, timber joinery and glazed screens, with dark flooring tiles|The twisted timber fins were constructed in two halves using a purpose-built steam machine|The curve of the building lends the interior a “certain richness”|The stark, elemental forms of the embassy offer a clean constrast with the neo-Moorish residence||

Editor’s picks

Studio Irvine reworks the S 5000 for Thonet into modular retreat for modern-day workspaces

Jon Grant London’s 6-metre hot-desking table is made for both socialising and social distancing

A modern co-working space centred around a village square concept

This design-led collection creates a sanctuary wherever you are

Buckley Gray Yeoman breathe new life into an 80s office building in Clerkenwell

From the Archive: Studio Edwards insert steel-framed pods into warehouse office

Mustafa Afsaroglu of TS-DS studio on the future of homeworking

Style your workspace with these modern rugs

Ste. Marie’s Onni Group HQ prioritises movement and flexibility

Instagram





Workplace | Design | Architecture