|||||||With its sculptural helix, Le Galilée marks the start of a wider urban development|The helix joins two separate buildings, adding continuity|The concrete structure was created by a custom mould|Fire access windows punctuate the facade, softening its appearance|Passing under the veil the courtyard opens up into a public space|The Shingle – a white concrete dome/bike shed||
18 Oct 2010

Studio Bellecour’s helix office

Words by James McLachlan

Editor’s picks

Open Society Foundations’ new workspace focuses on a holistic approach to wellbeing

From the Archive: A look inside Louis Poulsen’s Copenhagen headquarters

Workplace providers must do more to support tenants in these difficult times

Studio Besau-Marguerre teams up with Vitra to design WorkLifeSpace in Hamburg’s Apartimentum

Tarkett’s iQ Surface adds to the creative flair of AD Spain’s Madrid office

The design-led hotels to bookmark for remote working in 2021

3 simple ways to stay connected to your coworkers while working from home

Pallavi Dean’s Roar studio puts wellness and digital features at the core of McKinsey & Company’s new office in Doha

Interesting Projects creates a colourful office space full of contrasts for creative agency in Bristol

Instagram





Workplace | Design | Architecture