|||||||3XN’s travertine-clad building needed to be forward-looking, but not too forward-looking|Resembling a giant marble run, the central stair plays a pivotal role in separating public and private space|Each office features slotted windows|The ground floor reception opens out into a large canteen and library|Despite its height, the canteen/library has a soft, intimate feel. A light sculpture is suspended from the ceiling|The building’s layered facade shields the individual offices within from direct sunlight||
12 Feb 2010

Danish law firm Horten’s new HQ by 3XN

Words by James McLachlan

Editor’s picks

MoreySmith Design Clockwise’s Latest Flexible Workspace in the Historic Generator Building

Biophilic design and a sustainable approach to reuse define a new shared workspace in London

Hello Wood creates a collection of boulder-like cabins in the Hungarian countryside

Feel Good Friday: The impact of prioritising our wellbeing on our creativity

MullenLowe Group’s new airy reception and cafe

Feel Good Friday: The new green age of workplace design

5 tips on creating a dog-friendly workplace

Scandi Style: 3 easy hacks to organise your desk

6 garden offices for working from home

Instagram





Workplace | Design | Architecture