|||||||||||The brick and glass facade of Romero House fits into the context of Westminster Bridge Road|A half-level shift between the two sides of the building is visible from the south side of the atrium, while a wall of glass bricks makes a feature of the central stair|Breakout areas and tea points next to the atrium provide congregational space on each floor|Openable windows and a 50 per cent solid-to-glaze ratio on office floors provide good levels of daylight and natural ventilation to staff|The back staircase is nestled inside the glazed point of Romero House, pointing toward Waterloo|Skylights at the top of the atrium flood light into the centre of the building and into the peripheral areas on the office floors|The structure’s concrete frame was painted white to reflect light and maintain a simple, clean aesthetic|A top-floor pavilion with sliding glass doors leads out to a roof terrace, which has sweeping views across London|Romero House sits next door to St George’s Cathedral in Southwark|Zinc-clad tiles and solar louvres on the back elevation||
13 Sep 2010

CAFOD’s Romero House by Black Architecture

Words by

Category: Architecture

Editor’s picks

Bentley unveils new designs for the home office at Milan Design Week 2024

Ligne Roset partners with MycoWorks to increase its use of mycelium-based materials

Vitra replaces its iconic Eames Plastic Chair with a recycled plastic model

Arper launches new table collection designed by Doshi Levien

Digital Material Hub Renée Materials is on a mission to reduce waste and boost creativity

Office noise: The UK’s productivity pitfall

New community space designed by Artefact opens in North London

Novocastrian launches new lighting collection inspired by Britain’s railways

Mosaic Factory’s latest Tile Collection merges contemporary art and traditional craft

Interiors

New community space designed by Artefact opens in North London

TR Studio merges wellness and art in its latest project for Reform Athletica

Locke opens its first Swiss aparthotel with interiors designed by Sella

Note Design Studio creates Scandi-inspired showroom for Tarkett

HTA unveils new office space in Hackney Wick

Art Nouveau meets brutalism in this latest offering of The Hoxton Berlin

Silver Linings: The latest TOG workplace takes inspiration from London’s historic Silver Vaults

Silversquare Guillemins coworking space in Liège, Belgium embodies a mix of art and craft

London’s Oxford Street Evolution: The Parcels Building’s transformative interiors designed by Piercy&Co

Instagram





OnOffice | Design at Work