Martine Hamilton Knight||||||With views overlooking the Peak District, the glazed northern elevation maximises the use of natural light|The building’s stainless steel southern facade shields the building from the noise of the street|The steel that wraps around one side of the building, and then over the roof, is a nod to the area’s industrial past|The studio floors have a maximum width of 16 metres, to enable effective natural ventilation|The glazed staircase sits outside of the building’s main structure, overhanging the canal||
21 Oct 2009

Architecture firm BDP’s Manchester HQ

Words by James McLachlan

Editor’s picks

Reinventing tradition in a bright, minimal Berlin workspace

Enorme Studio revamps Madrid office for Xeito Investments

The Montana Free shelving system receives a vibrant update by Tekla Evelina Severin

A new interior design platform for revolutionary projects

Holloway Li create Joshua Tree-inspired co-working space at South London hotel

Practise what you preach: NJ+ Architects designs its own office in São Paulo

USM debut their Haller collection on BIMobject

Arper unveils new collections at London Design Festival

Snøhetta completes verdant, timber office project in Austria

Instagram


Workplace | Design | Architecture