||||||||The Foundry in Vauxhall, south London|The zigzagging roofline of the new extension echoes the factory’s original look|The layout includes smaller open-plan offices alongside communal facilities|New materials – concrete and timber – contrast with patinated brickwork|Architecture 00 collaborated with the Alliance for Inclusive Education to ensure the building’s accessibility|A deck with mesh fencing provides secure outside space; there are also publicly accessed roof terraces|Generous glazing on the ground floor is the material embodiment of the concept of an open, inclusive space||
19 May 2015

London’s finest: The Foundry by Architecture 00

Words by Dominic Lutyens

Editor’s picks

House of Finn Juhl turns former fashion boutique into its new showroom

Good Measures launches design-conscious distancing signs

Open House launches new film series touring London’s most interesting architecture

Christ & Gantenbein completes Lindt Home of Chocolate on Lake Zurich

Contemporary meets industrial in the offices of Loona by Studio 11

Snøhetta designs a world of plants for Georg Jensen

Reinventing tradition in a bright, minimal Berlin workspace

Enorme Studio revamps Madrid office for Xeito Investments

The Montana Free shelving system receives a vibrant update by Tekla Evelina Severin

Instagram


Workplace | Design | Architecture