McAteer Photography|McAteer Photography|McAteer Photography|McAteer Photography|McAteer Photography|McAteer Photography|McAteer Photography||A new, more authoritative formal entrance links the old and new parts of Arup’s Edinburgh HQ, Scotstoun House|Open-plan spaces, light, fresh air and flexible working brings the building in line with its occupants’ own ideals|New glass louvers draw in light and air to the original building|Swedese’s Happy chairs line the breakout areas, and long sight-lines make everything feel more spacious|The old building’s pine ceiling was restored, and emulated in the extension|Retaining its low profile and green spaces, Scotstoun House still fits the description of a ‘pavilion in a park’|Modest materials such as concrete, and a subtle modular form, don’t compete with the original building||
11 Apr 2011

Scotstoun House by Haa Design

Words by Hugh Metcalf

Editor’s picks

Good Measures launches design-conscious distancing signs

Open House launches new film series touring London’s most interesting architecture

Christ & Gantenbein completes Lindt Home of Chocolate on Lake Zurich

Contemporary meets industrial in the offices of Loona by Studio 11

Snøhetta designs a world of plants for Georg Jensen

Reinventing tradition in a bright, minimal Berlin workspace

Enorme Studio revamps Madrid office for Xeito Investments

The Montana Free shelving system receives a vibrant update by Tekla Evelina Severin

Holloway Li create Joshua Tree-inspired co-working space at South London hotel

Instagram


Workplace | Design | Architecture