Strap line 2015

DEC Mock Up 2 

25 Mar 2015

New images & video of Zaha Hadid's Bee'ah HQ

Words by 
  • Architect: Zaha Hadid
  • Client: Bee'ah
  • Location: Sharja, UAE
  • Floor Space: 7,000sq m

Video by MIR 

Zaha Hadid Architects' Bee'ah HQ in Sharjah, UAE, has been designed in response to its natural environment. The new building is informed by its desert context as a series of dunes orientated to optimise the prevailing Shamal winds and give its interiors high quality daylight and views whilst limiting the quantity of glazing exposed to the harsh sunThe two central dunes of the headquarters building intersect and connect via a courtyard - an 'oasis' inside the building enhancing natural ventilation and maximising indirect sunlight to the spaces within.

 

newsletter 2015

Directory