||||||||||||The new library encompasses a large outdoor area with a bamboo garden, a “garden room” and cafe space|Terraced ponds step down the slope towards the library|The building is clad in granite in reference to its site on an old granite quarry|The south facade facing the high street|skylights in one of the reading rooms|Wooden fittings help to subdue sound within the library|The main space acts as a social area|The vertical window provides dramatic views over the sea|…and floods the interiors with natural light|Desks are placed around the perimeter to take advantage of the buildings position overlooking the harbour|The harbour was built at the end of the 19th century and its the largest in the country||
11 Dec 2014

Civic library transforms sleepy Irish seaside town

Words by Miranda Fitzgerald

Editor’s picks

Reinventing tradition in a bright, minimal Berlin workspace

Enorme Studio revamps Madrid office for Xeito Investments

The Montana Free shelving system receives a vibrant update by Tekla Evelina Severin

A new interior design platform for revolutionary projects

Holloway Li create Joshua Tree-inspired co-working space at South London hotel

Practise what you preach: NJ+ Architects designs its own office in São Paulo

USM debut their Haller collection on BIMobject

Arper unveils new collections at London Design Festival

Snøhetta completes verdant, timber office project in Austria

Instagram


Workplace | Design | Architecture