French architecture firm Sériès et Sériès has designed an elegant extension to this Jean Prouvé office building in Vitrolles, France, for engineering group SETEC. Sitting perpendicular to the existing structure, which Prouvé designed in the 1970s, the new addition is wrapped in stretched archways that frame and shade the building’s large floor to ceiling windows. They also provide shelter for the walkway and outside space bordering the building on the ground floor, and according to the practice, visually emulate the effect of a pine forest canopy.

Sériès et Sériès intended for the structure’s minimal aesthetic to be complementary to the original architecture, taking inspiration from Prouvé’s functional and efficient approach to materials. The arches are made from white resin and the main structure is steel, while inside has an open plan layout, aiming to make the extension economical and flexible for other future uses.

The new addition to the building has provided space for 10 new offices and archives.

seriesetseries.com

vitrolles2

Published in News

Click here to view

Read This online
Free Enquiry Service

Email newsletter

Comments

Copyright © 2014 onoffice magazine. All Rights Reserved.
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.